Η Προσφορά του Θεού
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

jesus_sep-oktΟ Προφήτης Ησαΐας, που έζησε πριν από 2800 χρόνια, περιγράφει πολύ παραστατικά τον άνθρωπο που ζητάει την ευτυχία του στα υλικά αγαθά: «Ψηλαφούμε τον τοίχο σαν τους τυφλούς, σαν αυτούς που δεν έχουν οφθαλμούς μέσα στο μεσημέρι, σκοντάφτουμε σαν να είναι νύχτα, μέσα σε τόσα αγαθά είμαστε σαν νεκροί» (Ησαΐας 59:9,10). Και αυτός είναι ο σύγχρονος, ο παραφορτωμένος με υλικά αγαθά άνθρωπος. Μέσα στα τόσα πολλά αγαθά είναι σαν νεκρός.


Ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν είχαμε τόσους «ζωντανούς νεκρούς», τόσους ψυχοπαθείς, τόσους κατσούφηδεςκαι δύστροπους και τόσους δύσκολους ανθρώπους.

 

Η αιτία της άσχημης αυτής κατάστασης του ανθρώπου λέγεται ότι βρίσκεται στην πολυσύνθετη, κουραστική και αγχώδη ζωή μας. Η πραγματική όμως αιτία δεν είναι αυτή. Η αιτία βρίσκεται στο γεγονός ότι ο άνθρωπος που δημιουργήθηκε για να ζει με τον Θεό, όπως λέει ο ιερός Αυγουστίνος, εγκατέλειψε τον Θεό και ζει παθητικά και επαναστατικά μακριά Του, έκανε τον εαυτό του θεό, τον λάτρεψε και τον λατρεύει και προσπαθεί να τον κάνει ευτυχισμένο προσθέτοντας ανέσεις και υλικά αγαθά. Επειδή όμως ο άνθρωπος πλάστηκε «κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν του Θεού» (Γεν.1:27), δεν είναι δυνατόν ποτέ να ζήσει ευτυχισμένος μένοντας μακριά Του και γεμίζοντας τη ζωή του μόνο με γήινα αγαθά.

Η ευτυχία, η χαρά και η ικανοποίηση στη ζωή, αυτά που πραγματικά γεμίζουν τον άνθρωπο, δεν είναι υλικά πράγματα. Μάλιστα, όσο πιο πολλά αγαθά αποκτά ο άνθρωπος, τόσο πιο δυστυχισμένος γίνεται. Κι αυτό, γιατί βρίσκεται μακριά από τον Θεό. Καθώς ζει χωρισμένος από Εκείνον, ζητά να γεμίσει τη ζωή του με αγαθά που είναι ξένα προς το θέλημα του Θεού και ανίκανα να του δώσουν μόνιμη χαρά.

 

Ακόμα και όταν στραφεί στον κόσμο των γραμμάτων, των τεχνών, της επιστήμης και της φιλοσοφίας, αυτό που λέμε «χώρο του πνεύματος», πάλι παραμένει αθεράπευτος, δυστυχισμένος και μόνος. Η μοναδική λύση είναι να δεχτεί την προσφορά του Δημιουργού του, που τον ελευθερώνει ολοκληρωτικά και μόνιμα απ’ όλα τα δεσμά και βάρη της ζωής. Ο Θεός που δημιούργησε τον άνθρωπο είναι ο μόνος που ξέρει από τι πάσχει και είναι ο μόνος που μπορεί να τον βοηθήσει.

 

 

Η λύση του προβλήματος της ζωής είναι ο Κύριος Ιησούς Χριστός, ο Θεάνθρωπος. Είναι Αυτός που πλήρωσε στο Σταυρό για όλα τα δεινά του ανθρώπου. Το απολυτρωτικό και σωτήριο έργο του Ιησού Χριστού στο σταυρό είναι το μόνο που μπορεί να του χαρίσει μια νέα ζωή.

 

Όποιος ταπεινά, ειλικρινά και με μεγάλη σοβαρότητα αναγνωρίζει την αποτυχία του να ζήσει σωστά μακριά από τον Θεό, μετανοεί γι’ αυτό και με πίστη ζητάει ο Πατέρας Θεός να τον συγχωρήσει και να τον δεχθεί, αυτός γίνεται από τον Θεό ένας καινούργιος άνθρωπος. Ένας άνθρωπος με καινούργια καρδιά, με καινούργιο μυαλό, με καινούργια θέληση, με καινούργια ζωή. Τα παλιά φεύγουν, όλα γίνονται καινούργια (Β’ Κορινθ. 5:17).

 

Ο νέος αυτός άνθρωπος του Χριστού, συμμετέχει όπως ποτέ άλλοτε στη ζωής της Εκκλησίας, απολαμβάνοντας τις ευλογίες της πνευματικής και μυστηριακής της ζωής. Είναι ένας συνειδητός Ορθόδοξος Χριστιανός.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top