Ιερά Επισκοπή Αρούσας
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2023

 

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ
H OPΘOΔOΞH IEPAΠOΣTOΛH

Ιερά Επισκοπή Αρούσας
(Τανζανία)
Του Επισκόπου Αρούσας

Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,

Με πολλή χαρά επικοινωνούμε μαζί σας να σας ενημερώσουμε για την πορεία των δραστηριοτήτων της ιεραποστολικής επισκοπής Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας.

Όπως πολλές φορές λέγεται, η ζωή της Εκκλησίας μας στην ιεραποστολή και ειδικά στην Αφρική, θυμίζει τα πρώτα αποστολικά χρόνια. Ο ζήλος και η δίψα των ανθρώπων της Αφρικής θυμίζει τα πρώτα αγνά χρόνια της αποστολικής Εκκλησίας. Βλέπει κανείς ψηλαφητά την παρουσία του Αγίου Πνεύματος στην πορεία της Εκκλησίας στην Αφρική.

Σας αναφέρουμε με μεγάλη συγκίνηση δύο πρόσφατα παραδείγματα που με τη χάρη του Θεού βιώσαμε μέσα στο έτος που διανύουμε.

Το πρώτο αφορά την περιοχή της Ιρίνγκα, όπου πάνω από 20 χρόνια λειτουργεί εκεί το ιεραποστολικό κέντρο της Εκκλησίας μας. Έχουν ήδη ανεγερθεί άνω των 40 ιερών ναών, σχολεία και κλινικές και έχουν διανοιχθεί άνω των 15 γεωτρήσεων, από τις οποίες έχουμε καθαρό νερό για δεκάδες χωριά.

Φέτος λοιπόν μας επισκέφθηκαν από την Μπέγια, το Μακαμπάκο και το Ντζόμπε, περιοχές που απέχουν από την Ιρίνγκα άνω των 400 χιλιομέτρων, τρεις ομάδες ανθρώπων για να μας προσκαλέσουν να πάμε να τους κατηχήσουμε και να βαπτιστούν Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Έτσι με τις ευλογίες του μακαριωτάτου Πατριάρχου μας κ.κ. Θεοδώρου Β’, αγοράσαμε δύο οικόπεδα για να χτίσουμε δύο ναούς εκεί.

Το δεύτερο γεγονός αφορά στην περιοχή της Σινγκίντα, πού βρίσκεται 500 χιλιόμετρα μακριά από την Αρούσα. Από εκεί μας επισκέφθηκαν μία ομάδα 30 ανθρώπων, οι οποίοι ζήτησαν να πάμε να τους κατηχήσουμε. Και όντως τους επισκεφθήκαμε, εκτελέσαμε υπαίθρια Θεία Λειτουργία για πρώτη φορά στην περιοχή τους, τους κατηχήσαμε και αγοράσαμε ένα οικόπεδο, στο οποίο ξεκινάμε την ανέγερση ιερού ναού Αγίου Νεκταρίου.

Για τη στελέχωση αυτού του έργου ο ίδιος ο Θεός αναδεικνύει εργάτες. Έτσι, με τη χάρη Του, 4 ελπιδοφόροι νέοι προσήλθαν και έλαβαν την χειροτονία στην Αγία Εκκλησία μας.

Αγαπητοί μου αδελφοί, η Χάρις του Θεού προτρέχει τάχιον όλων μας και χαράζει νέες γραμμές για την πρόοδο του ιεραποστολικού έργου.

 

(Από το περιοδικό ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ
της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής,
Τεύχος 262, Σεπτέμβριος 2023)

 

 

 F2



F2

 

  

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top