Βοηθήστε Μας Να Χτίσουμε Ναούς
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2023

 

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ
H OPΘOΔOΞH IEPAΠOΣTOΛH

Βοηθήστε Μας Να Χτίσουμε Ναούς

Επισκόπου Άσσου κ. Τιμοθέου, ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕΞΙΚΟΥ

 

Δημοσιεύουμε εν συντομία την ιστορία ενός εκλεκτού αδελφού μας από την Κολομβία, την οποία ο ίδιος συνέγραψε. Έγινε Ορθόδοξος Χριστιανός και σήμερα είναι επίσκοπος και γνωστός στο διαδίκτυο, ο π. Τιμόθεος. Ας στηρίξουμε την τεράστια προσπάθεια που κάνει, ενισχύοντάς τον να πετύχει στο έργο του (Κ. Γεννάδης).

 

«Η προσωπική μου πορεία προς την Ορθοδοξία ξεκίνησε όταν είδα στην πρώτη τηλεόραση που έφτασε στη γειτονιά μου τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου Μακάριο που είχε επισκεφθεί την Κολομβία, που είναι η γενέτειρά μου. Ρώτησα και έμαθα ότι ο Μακάριος ήταν ένας ορθόδοξος ιεράρχης.

 

Όταν αργότερα το 1997 το οικουμενικό πατριαρχείο άνοιξε την Ιερά Μητρόπολη Παναμά, έγραψα στον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αθηναγόρα, τον οποίον συνάντησα όταν ήρθε να λειτουργήσει για πρώτη φορά στην πρωτεύουσα της Κολομβίας. Μας αγκάλιασε και μας έστειλε στην Ελλάδα να σπουδάσουμε και βρέθηκα στην αγκαλιά της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής στη Θεσσαλονίκη. Ο δρόμος αυτός μας οδήγησε στην ιεροσύνη, διάκονος στο ναό της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, πρεσβύτερος στην πόλη μου και πριν από 3 χρόνια επίσκοπος στον καθεδρικό ναό της Μποκοτά, πρωτεύουσα της Κολομβίας.

 

Το 2000 ξεκινήσαμε από το μηδέν. Οι άνθρωποι αναζητούν αυτά που έψαχνα κι εγώ, την αυθεντική χριστιανοσύνη, την αυθεντική πίστη που δεν έχει διακοπεί ποτέ από τον καιρό των Αποστόλων και των Πατέρων της Εκκλησίας έως σήμερα.

 

Η Κολομβία έχει έκταση πέντε φορές σαν την Ελλάδα και η Βενεζουέλα, η άλλη χώρα που διακονώ, το ίδιο μεγαλύτερη. Ένας δυτικός ιερέας μαζί με την ενορία του ζήτησαν να γίνουν Ορθόδοξοι, περισσότεροι των 300 ατόμων. Πρέπει να κάνουμε κατήχηση. Οι πραγματικοί Ορθόδοξοι ξέρουμε τι θα πει μετάνοια, τι θα πει κάθαρση και τι θα πει κένωση. Χωρίς αυτά δεν μπορεί ένας άνθρωπος να είναι φωτισμένος. Μπορεί να έχει ακαδημαϊκές γνώσεις, εμπειρία του Θεού δεν μπορεί να έχει.

 

Το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε ανάγκη να χτίσουμε ναούς. Ο μισθός στην Κολομβία είναι 200 δολάρια το μήνα. Δεν επαρκούν ούτε για τα φαγητά ούτε για τη μόρφωση των παιδιών τους. Ονειρεύομαι μία Εκκλησία θα έχει μάθει, μέσω των έργων των Πατέρων, τι σημαίνει ορθοπραξία».

 

Πηγή: Εξωτερική Ιεραποστολή, σελ. 4-8,
Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής

 

 F2



F2

F2

  

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top