Προσευχή Για Τα Παιδιά Μας
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

 Μαΐος – Ιούνιος 2023

 

Προσευχή Για Τα Παιδιά Μας

 

sunset 3

 

Παρακάτω αναφέρουμε μία ευλογημένη προσευχή του Αγίου Πορφυρίου για τα παιδιά.

 

«Κύριε, κάνε μας καλύτερους γονείς. Δίδαξέ μας να καταλαβαίνουμε τα παιδιά μας. Να ακούμε υπομονετικά ό,τι έχουν να μας πουν και να απαντάμε ευγενικά, όταν μας ρωτούν. Προφύλαξέ μας από τον κίνδυνο να φερόμαστε απότομα. Βοήθησέ μας, να μην πληγώνουμε τα αισθήματά τους. Βοήθησέ μας, να μην τραυματίζουμε τη φιλοτιμία τους, να μην τα τιμωρούμε σε ώρες εξάψεως και θυμού. Φώτισέ μας να τα νουθετούμε με ηρεμία και πραότητα και σε κάθε στιγμή να τα εμπνέουμε με το παράδειγμά μας. Κάνε μας να παραβλέπουμε τα μικρά και ασήμαντα σφάλματα των παιδιών μας και βοήθησέ μας να κοιτάζουμε τα προτερήματά τους και τα καλά έργα που κάνουν. Δώσε μας την κατάλληλη λέξη για έναν δίκαιο έπαινο. Βοήθησέ μας να τους συμπαραστεκόμαστε, να τους φερόμαστε όπως ταιριάζει στην ηλικία τους και να μην έχουμε υπερβολικές απαιτήσεις από αυτά. Να τα βοηθάμε στην πραγμάτωση όλων των καλών τους επιθυμιών. Κάνε μας καλούς και δίκαιους, συνετούς και κοινωνικούς. Κάνε μας να είμαστε αγαπητοί και να τους προσφέρουμε ένα αληθινό χριστιανικό παράδειγμα. Κάνε Κύριε, με τη ζωή μας και όλες τις εκδηλώσεις μας, να τους δείχνουμε τον δρόμο που οδηγεί σε Σένα.

 

Κύριε, τα παιδιά μας καθημερινά ρίχνονται σε ένα ωκεανό από παγίδες, κινδύνους, και πειρασμούς. Προστάτευέ τα Κύριε, από όλες αυτές τις καθημερινές παγίδες. Από κάθε κίνδυνο και πειρασμό που εκτοξεύεται στην ευγενική ψυχούλα τους από τον πονηρό, από κάθε δολιότητα και διαφθορά, από κάθε βρώμικο, αισχρό και χυδαίο, που δυστυχώς η κοινωνία μας τους προσφέρει. Κύριε, η προστασία που μπορούμε εμείς οι γονείς να τους προσφέρουμε, είναι ανεπαρκής. Τα εναποθέτουμε Στα δικά Σου χέρια, στη δική σου προστασία στη δική Σου Σκέπη, και στη δική Σου Πανσοφία. Προστάτευέ τα, Κύριε. Καθοδήγησέ τα. Περιφρούρησέ τα, και διαφύλαξέ τα, από οποιονδήποτε κίνδυνο παραμονεύει, στην επόμενη στροφή της ζωής τους, για να τα τυλίξει στα πλοκάμια του. Κύριε, Εσύ γνωρίζεις πόσο ευάλωτες, μα και ευγενικές είναι οι ψυχές των παιδιών μας. Μην τα εγκαταλείπεις, και μην τα αφήνεις μόνα, μέσα στην τρικυμισμένη θάλασσα των πειρασμών της καθημερινότητάς τους».

 

Ο Θεός μας έχει δώσει μία μοναδική εξουσία και επιρροή επάνω στα παιδιά μας. Έχουμε το προνόμιο και την ευθύνη να σχεδιάσουμε το μέλλον. Τα λόγια μας παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία. Όταν τα διορθώνουμε για κάτι, να μην τους λέμε ότι δεν κάνουν τίποτα σωστό. Ας διαλέγουμε επίτηδες να πούμε κάτι θετικό προς αυτά, για καθώς θα προσευχόμαστε καθημερινά γι’ αυτά στο Χριστό, Αυτός θα αναπληρώνει τα κενά των αποτυχιών μας και θα μας δώσει τη δύναμη να τα πηγαίνουμε καλύτερα κάθε μέρα.

 

 

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top