Ευλογημένοι Χριστιανοί Γονείς
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2022

 

Ευλογημένοι Χριστιανοί Γονείς

GAMOS

 

Η οικογενειακή ζωή είναι η πιο όμορφη ζωή. Είναι ο πιο ζεστός ανθρώπινος χώρος. Με τις πιο υπέροχες και αξέχαστες στιγμές της ζωής μας. Μέσα στην οικογένεια αναπτύσσεται ο χαρακτήρας μας. Μεγαλώνουμε στην οικογένεια σε όλους τους τομείς της προσωπικότητάς μας. Γινόμαστε αργότερα στη δική μας οικογενειακή ζωή αυτό που έχουμε γίνει στην πατρική στέγη. Θαυμαστό και μεγάλο δώρο η οικογένεια. Δώρο Θεού για την ευτυχία μας και τη φυσιολογική μας ανάπτυξη.

 

Όσοι είχαμε την ευτυχία να γεννηθούμε και να μεγαλώσουμε σε χριστιανικές οικογένειες, δοξάζουμε και ευγνωμονούμε το Θεό από την καρδιά μας. Οι γονείς μας έχουν χαραχτεί στην καρδιά και στο νου μας με ανεξίτηλα χρυσά γράμματα. Τους θυμόμαστε με θαυμασμό και νοσταλγία. Ήταν κι είναι τα πρόσωπα της ζωής μας και οι εμπνευστές σε κάθε βήμα μας. Τα λόγια τους, η συμπεριφορά τους, τα έργα τους, η υπομονή τους, η αγάπη τους και η καλοσύνη τους, μας γεμίζουν με χαρά και δύναμη. Κλείνουμε πολλές φορές τα μάτια μας και τους φέρνουμε στη μνήμη με συγκίνηση και αγαλλίαση ψυχής. Κανένας δεν παραδέχεται ότι υπήρχε καλύτερος γονιός από τον δικό του, τον Χριστιανό γονιό, τον πιστό στο Θεό, τον αναγεννημένο και αφιερωμένο γονιό.

 

Είναι υπέροχο να έχεις γονείς που έζησαν με τον Χριστό στην καρδιά τους. Γονείς που αγαπούσαν τον Κύριο, τον υπηρετούσαν και έφυγαν με Αυτόν στα χείλη τους και την καρδιά τους. Θυμάσαι τα έργα τους, τις θυσίες, τις επισκέψεις σε χήρες και ορφανά, σε αρρώστους και νοσοκομεία, και δοξάζεις τον Θεό. Το Άγιο Πνεύμα που κατοικούσε μέσα τους μεταδίδει την ευωδία της αγιότητάς τους και κάνει το άγιο παρελθόν τους μια ζωντανή δική σου εμπειρία. Νύχτα και μέρα ευχαριστείς τον Κύριο γι’ αυτούς που σε μεγάλωσαν και σε φώτισαν με τη ζωή και το παράδειγμά τους.

 

Τώρα και χωρίς την σωματική τους παρουσία σε οδηγούν να ζήσεις και συ την ίδια ζωή, να πεις τα ίδια λόγια αγάπης, να κάνεις το ίδιο έργο, να συμπεριφερθείς όπως κι αυτοί συμπεριφέρθηκαν. Η πολιτεία και η σταδιοδρομία τους, η ζωντανή τους σχέση με σένα έχουν αποτυπωθεί πάρα πολύ βαθιά μέσα σου. Τους βλέπεις στα όνειρά σου ευλογημένους, αγγελικά ντυμένους, όμορφους και γλυκείς. Τους βλέπεις με τέτοια νοσταλγία, ώστε να θέλεις να φύγεις και να πας κοντά τους, να συνεχίσεις τη ζωντανή σχέση μαζί τους που σταμάτησε όταν έφυγαν.

 

Ότι και να πεις για τους άγιους γονείς που έφυγαν είναι λίγο, πάρα πολύ λίγο. Δόξα τω Θεώ!

Μιχάλης Κανταρτζής

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top