Το Κόστος Της Ανυπακοής
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2014

 

kids-party

-         Γιατί μαμά δε μ’ αφήνεις να πάω στο αποκριάτικο πάρτι; Όλα τα παιδιά της τάξης μου θα είναι εκεί, είπε η Βίκη με παράπονο στη μητέρα της.

 

-        Επειδή άκουσα ότι στο περσινό πάρτι οι γονείς του Μίμη άφησαν τα παιδιά μόνα τους και αυτά κάνανε ένα σωρό ανοησίες, απάντησε η μαμά της. Εγώ Βίκη μου σε αγαπώ και δε θέλω να βρεθείς σε ένα τέτοιο περιβάλλον που μολύνει την ψυχούλα σου.

 

 

Η Βίκη επέμενε.

 

-         Εγώ θέλω να πάω μαμά και σου υπόσχομαι ότι θα προσέχω.

Τελικά, αν και η μητέρα της δε συμφωνούσε, η Βίκη προτίμησε να κάνει το χατίρι των φιλενάδων της και δεν άκουσε τη μητέρα της.

 

Το πάρτι άρχισε με κέφι. Τα παιδιά φορούσαν διάφορες στολές, άλλες ήταν αστείες και άλλες ήτανε τρομακτικές. Η Βίκη κάθισε σε μιαν άκρη και τους χάζευε. Σε κάποια στιγμή, δυο από τα μεγαλύτερα αγόρια που φορούσαν μάσκες, άρχισαν να πειράζουν και να φοβερίζουν τα άλλα παιδιά και μερικά αντέδρασαν. Πριν η Βίκη καταλάβει τι ακριβώς γίνεται, τους είδε να χτυπιούνται, να κλοτσάνε και να βρίζουν ο ένας τον άλλον. Οι καυγάδες πήραν τέτοιες διαστάσεις που δε μπορούσαν να σταματήσουν. Τελικά ήρθε η αστυνομία για να επιβάλει την τάξη και τα οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα για να δώσει ένα καλό μάθημα στα παιδιά,.

 

Την επόμενη μέρα η Βίκη φοβισμένη και ντροπιασμένη και φοβισμένη, παρακάλεσε τη μητέρα της να έρθει για να την πάρει από το αστυνομικό τμήμα και αποφάσισε στο εξής να ακούει προσεκτικά τη μητέρα της.

 

Είναι αλήθεια παιδιά μου, ότι έρχονται στιγμές στη ζωή μας που αγανακτούμε και αντιδρούμε για τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις στη ζωή μας. Να είστε σίγουροι όμως ότι οι γονείς σας δε θέλουν να σας στερήσουν τις χαρές από τη ζωή, αλλά να σας προστατεύσουν από τις παγίδες.

 

Κάποτε ένας σπουργίτης είπε στα μικρά τα σπουργιτάκια του:

 

Εγώ πηγαίνω να βρω σκουληκάκια για φάτε, εσείς μείνετε στη φωλιά. Σας αγαπάω και δε θέλω να πάθετε κανένα κακό. Μόλις όμως έφυγε η μητέρα τους, το ένα από τα μικρά αποφάσισε να συρθεί προς την άκρη της φωλιάς, για να εξερευνήσει το γύρω περιβάλλον. Τέντωσε το λαιμό του και κοίταξε γύρω. Ο κόσμος γύρω του ήτανε όμορφος. Θέλησε να δει προς τα κάτω. Έγειρε το κεφαλάκι του αρκετά προς τα έξω και ξαφνικά βρέθηκε έξω από τη φωλιά, στον αέρα. Ήταν πολύ μικρό και ακόμα δε μπορούσε να πετάξει. Έτσι προσγειώθηκε πάνω στο πλακόστρωτο της αυλής και τραυματίστηκε άσχημα.

 

Στα λόγια του Θεού διαβάζουμε σε πολλές περιπτώσεις τις συνέπειες της ανυπακοής. Ο βασιλιάς Σαούλ δεν υπάκουσε και περιφρόνησε το θέλημα του Θεού, γι’ αυτό ο Θεός τον απέρριψε από το να είναι βασιλιάς. Έστειλε τον προφήτη Σαμουήλ και όπως διαβάζουμε στο Α΄ Σαμουήλ, κεφάλαιο 15, του είπε: «Ο Θεός πήρε τη βασιλεία από τον Σαούλ και την έδωσε στο Δαβίδ.»

 

Η υπακοή είναι καλύτερη από τη θυσία και η υποταγή είναι καλύτερη από τα παχιά λόγια. Η ανυπακοή είναι αμαρτία.

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top