Το Φως της Ορθοδοξίας στο Χωριό Κισάμπα του Κονγκό
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2023

 

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ
H OPΘOΔOΞH IEPAΠOΣTOΛH

Το Φως της Ορθοδοξίας στο Χωριό Κισάμπα του Κονγκό

Ένα γεγονός που σημάδεψε την ενορία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κισάμπα ήταν και οι ομαδικές βαπτίσεις που τελέστηκαν το Σάββατο 11 Ιουνίου 2022.

Ένα πνευματικό πανηγύρι με αποδέκτες τους υποψηφίους μπρος το βάπτισμα. Διακόσιοι πενήντα άνθρωποι όλων των ηλικιών, φτωχοί, ρακένδυτοι, μητέρες με παιδιά στην αγκαλιά τους, διανύοντας τον δρόμο προς την λίμνη, όπου θα γίνονταν οι βαπτίσεις, έψελναν και έλεγαν ύμνους και ωδές πνευματικές, δοξολογώντας τον Πανάγαθο Θεό γι’ αυτή την μεγάλη δωρεά που τους χάρισε, ώστε κι αυτοί να μπορέσουν να γευτούν τους καρπούς της ορθόδοξης πνευματικής ζωής και να γίνουν μέτοχοι της αιωνίου ζωής.

Την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022 ξεκίνησε ο Όρθρος και έπειτα η Θεία Λειτουργία. Πεντακόσιοι ογδόντα Χριστιανοί της ενορίας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου προσήλθαν, για να προσευχηθούν και να κοινωνήσουν το σώμα και το αίμα του Χριστού. Μαζί τους προσήλθαν στην πρώτη τους Θεία Λειτουργία και στην πρώτη συνάντηση τους με του Χριστού πέντε νεοφώτιστοι.

(Ιεραποστολή, τεύχος 130, Γ΄ τρίμηνο 2022)

 

 

F2


Βαπτίζεται ο δούλος του Θεού


F2

 

F2


Ομαδικές βαπτίσεις

 
 
 

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top