ΤΑΪΒΑΝ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2022

 

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ
H OPΘOΔOΞH IEPAΠOΣTOΛH

ΤΑΪΒΑΝ

Τον π. Ιωνά τον γνωρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια και προσευχόμαστε γι’ αυτόν και το ιεραποστολικό του έργο στην Ταϊβάν. Έτσι, παραθέτουμε τα παρακάτω νέα όπως τα αναφέρει ο ίδιος, μέσω του περιοδικού «Ιεραπόστολος».

 

Η Εκκλησία μας εδώ στην Ταϊβάν σιγά-σιγά αλλάζει και γίνεται καθαρά κινεζική. Όλη η Θεία Λειτουργία γίνεται πλέον στα κινεζικά και το Ευαγγέλιο ακόμα το διαβάζουμε στα κινεζικά. Αυτό κατέστη δυνατό με τεράστια προσπάθεια και μας χαροποιεί ιδιαίτερα, διότι όποιος έρχεται, είναι εύκολο να παρακολουθήσει την Θεία Λειτουργία στα κινεζικά και να μην αισθάνεται ότι πηγαίνει σε Eκκλησία ξένων.

 

Μέσα στη γενικότερη αγωνία μας να διατηρήσουμε ενωμένο το ποίμνιο, αργήσαμε να το αντιληφθούμε αυτό. Όμως, με διάβασμα και καθημερινή προσπάθεια πίεσα τον εαυτό μου, παρόλη την ηλικία μου, για να μάθω την γλώσσα. Πλέον στα αγγλικά γίνεται μόνο το κήρυγμα, αλλά στη συνέχεια μεταφράζεται αμέσως λέξη προς λέξη στα κινεζικά. Και το εκκλησίασμα τώρα αποτελείται στην πλειονότητά του από Κινέζους και έτσι αργά αλλά σταθερά, δημιουργείται ένας μικρός πυρήνας πιστών.

π. Ιωνάς, («Ιεραπόστολος», τεύχος 129, Β’ Τρίμηνο 2022)

 

F2


Επίσκεψη φοιτητών


F2


Ο π. Ιωνάς εξηγεί στους πιστούς την εικόνα του Επιταφίου

 

F2


Η Ακολουθία του Επιταφίου θρήνου

 
 
 

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top