Μαδαγασκάρη
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2019

 

Μαδαγασκάρη

F1
Ιερείς και διάκονοι βοηθούν τα παιδάκια

Ο πατέρας Πρόδρομος Τολιάρας ζητάει τη βοήθειά μας στη διακονία του έργου του. Στην Ιεραποστολή έχουν 60 ανθρώπους που τους προσφέρονται δωρεάν τα αγαθά της υγείας. Μας καλεί, λοιπόν, να βοηθήσουμε τους λεπρούς, τους ηλικιωμένους , τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Πώς;

– Στηρίζοντας τις προσπάθειες αποκατάστασης κτηρίων Ιερών Ναών και οικιών σε περιοχές που μαστίζονται κάθε χρόνο από άγριους τυφώνες, φαινόμενο που αφήνει πίσω του εκατόμβες νεκρών.

– Προσφέροντας ένα ποτήρι νερό σε περιοχές που οι λασποκαλύβες μοιάζουν μονόδρομος επιβίωσης.

Η ανάγκη για βοήθεια είναι μεγάλη στους απλούς ανθρώπους που το μεροκάματο είναι 7,5 ¡. Χρειάζεται επίσης να γίνουν γεωτρήσεις εκεί που στα 300 μέτρα βρίσκεις νερό. Με άλλα λόγια, μας καλεί ο σεβασμιότατος πατέρας να σηκώσουμε για λίγο τον σταυρό του αδελφού μας, να τον αφήσουμε να αναπνεύσει, να βρέξει τα χείλη του, να αναπαυτεί.

F2Το χτίσιμο της ιεράς Μονής Τομάρας

F3Διανομή πόσιμου νερού από τον Πρωτοσύγκελο π. Πολύκαρπο

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top