Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ και Γκαμπόν
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2016

 

Στιγμιότυπο από τη Θεία Λειτουργία στο NkayiΣτις αρχές του Φεβρουαρίου, στα πλαίσια ολιγοήμερης ποιμαντικής περιοδείας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων με συνοδό του τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Μάξιμο Ούμβα, Γενικό Αρχιερατικό επίτροπο της Ιεράς Επισκοπής, επισκέφθηκε το Dolisie. Κατά την παραμονή στην πόλη είχε την ευκαιρία της ευχάριστης επικοινωνίας με τα περιθαλπόμενα παιδιά του εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου «Άγιος Ευστάθιος», καθώς και με το Προσωπικό του ιδρύματος.

Το Ορφανοτροφείο επισκέφθηκαν τα μέλη της ανθρωπιστικής Οργάνωσης του Κονγκό. Τα μέλη της συγκεκριμένης κίνησης, με τη συνοδεία τηλεοπτικού συνεργείου, προσήλθαν αυτοβούλως στο ίδρυμα της Επισκοπής, προκειμένου να μεταφέρουν ποσότητα τροφίμων και άλλων ειδών, ευχαριστώντας την τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία για την πολύτιμη προσφορά της προς τα εμπερίστατα παιδιά του τόπου.

Ευρισκόμενος στο Dolisie ο Θεοφιλέστατος ευλόγησε το γάμο δυο ευσεβέστατων ενοριτών του παρακείμενου Ιερού Ναού της Αγίας Ειρήνης.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, προέστη της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον θείο λόγο στον υπό ανέγερση ομώνυμο Ιερό Ναό, μετά το πέρας της οποίας αναχώρησε οδικώς για την έδρα της Επισκοπής Rointe Noive.

«Πάντα τα Έθνη», αρ. τεύχους 133

Το μυστήριο του γάμου στο Dolisie