«Δεν φοβάμαι! Ο Θεός είναι μαζί μου»
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Σεπτέμβριος - Οκτώβριος  2023

 

«Δεν φοβάμαι! Ο Θεός είναι μαζί μου»

didymoipyrgoi

 

Ακόμα και τα ποντοπόρα πλοία, τα μεγάλα σα βουνά πλεούμενα, τρομάζουν όταν διαπλέουν τον απέραντο Ατλαντικό ωκεανό. Και όμως ένας τολμηρός θαλασσοπόρος, ο Τομ Μακλήν, αποφασίζει να περάσει την τρομερή αυτή υδάτινη μάζα μ’ ένα τρίμετρο καραβάκι. Ακούτε τί γράφει στο ημερολόγιό του:

 

«Έχω μόλις διασχίσει το ένα τέταρτο της διαδρομής. Όλα φαίνονται ότι τελειώνουν σύντομα και τόσο άδοξα. Στο ημερολόγιό μου γράφω «φρίκη, φρίκη, φρίκη». Όλα τα πανιά έχουν καταστραφεί. Το ένα το άρπαξε ένας δυνατός ανεμοστρόβιλος και το πέταξε σαράντα γυάρδες μακριά. Τα τεράστια σαν βουνά κύματα σκεπάζουν το μικρό μου «καρυδότσουφλο», που έχει μάκρος τρία μέτρα περίπου. Ζαλίζομαι, έχω εφιάλτες! Προσπαθώ να διατηρώ τις αισθήσεις μου. Αισθάνομαι τρομερούς πόνους σ’ όλο το σώμα από τα σκαμπανεβάσματα. Σ’ αυτό το εφιαλτικό διάστημα γράφω στο ημερολόγιο μου: Δεν φοβάμαι! Ο Θεός είναι δίπλα μου!»

 

Αν και τα κύματα του Ατλαντικού είναι βουνά θεόρατα, αν και απειλούν ν’ αναποδογυρίσουν και να βουλιάξουν το μικρό μου πλεούμενο, αν και ο άνεμος έχει αρπάξει όλα τα πανιά μου, αν και ουρλιάζει η πλάση γύρω μου, εγώ διατηρώ βουνά πίστεως στο Θεό! Χορεύει στα κύματα η τρίμετρη βάρκα μου, δεν χορεύει η καρδιά μου! Ηρεμία απόλυτη στο εσωτερικό μου! Ήρεμα γράφω μέσα σ’ αυτή την κοσμοχαλασιά. Δεν φοβάμαι! Ο Θεός είναι δίπλα μου»!

 

Τελικά σώθηκε ο πιστός Μακλήν και έφτασε σώος και ασφαλής στον προορισμό του.

 

(Από το βιβλίο, Σ’ ευχαριστώ για τον πόνο, Θεόδωρος Κ. Βγόντζας, σελ. 150, 151)

 

 

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top