«Θα συγχωρώ τους αιτίους για να παρηγορηθεί η ψυχή μου... »
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Μάρτιος - Απρίλιος 2023

 

 «Θα συγχωρώ τους αιτίους για να παρηγορηθεί η ψυχή μου... »

didymoipyrgoi

 

Τα παραπάνω λόγια εκφράζουν την πίστη του πατέρα Χριστόδουλου, πατέρα του 23χρονου φοιτητή Κυπριανού, που έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα της σύγκρουσης των τραίνων στα Τέμπη. Τα είπε στον επικήδειο που εκφώνησε για το παιδί του,. Ένας επικήδειος λόγος γεμάτος με σεβασμό και πίστη στον Θεό και αγάπη στον γιό του, που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, απόσπασμα του οποίου παραθέτουμε παρακάτω:

 

Ο πατέρας Χριστόδουλος είπε στον γιο του:

«Τώρα ο Θεός είναι δίπλα σου γιε μου, δίπλα στην πολυμαρτυρική σορό σου, αλλά είναι δίπλα και στην όλο φως ψυχή σου.

 

Όταν έμαθα ότι το περιστατικό έχει νεκρούς, προσευχήθηκα και είπα: Θεέ μου, όχι τον γιο μου. Αλλά πάλι μία κραυγή από μέσα μου μου λέει: γιατί όχι τον γιο σου; Οι άλλοι είναι λιγότερης αξίας από τον γιο σου; Μάτωσε η ψυχή μου. Αν ήταν η ώρα του να φύγει εσύ ποιος είσαι να πεις το αντίθετο, αν ο Θεός έτσι το οικονομεί; Μα είναι παιδί μου, το αγαπώ! Όμως δεν είναι μόνο παιδί μου, πρώτα και πάνω από όλα είναι ένα παιδάκι του Θεού που μου το εμπιστεύτηκες Θεέ μου να το φροντίσω και να γίνει όσο το δυνατόν εικόνα του δικού σου υιού του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού! Είχαμε φροντίσει λοιπόν με την παπαδιά ο Κυπριανός να μη μείνει ποτέ ακοινώνητος, ακόμα και από μικρό παιδί.

 

Ο Κυπριανός είχε μία πραότητα, μία όρεξη για ζωή, ήταν πάρα πολύ εγκρατής, ενώ εγώ δεν είμαι καθόλου εγκρατής. Η σχέση του με τον Θεό ήταν σχέση ακριβείας και δεν έκανε εκπτώσεις με τον εαυτό του. Δεν χρειάστηκε ποτέ να του κάνω παρατήρηση. Ότι του ζητούσα το φρόντιζε χωρίς να το ξαναπώ. Από 10 ετών ρωτούσε και ξεκαθάρισε μέσα του την τριαδικότητα του Θεού μας. Στην υπακοή ήταν πρώτος μέσα στο σπίτι. Έτρεχε να εφαρμόσει αυτό που του ζητούσαμε, διότι χαιρόταν να προσφέρει στους άλλους.

Δόξα σοι ο Θεός. Ευχαριστώ Θεέ μου για το δώρο που μου έκανες».

 

Ευχαριστούμε τον Θεό που ο π. Χριστόδουλος δεν κατηγόρησε κανέναν, αλλά δόξασε τον Θεό με όλη του την καρδιά, όπως τόσο χαρακτηριστικά ανέφερε παραπάνω. Ευχαριστούμε τον Θεό για τέτοιους ιερείς και λαϊκούς που μας δίνουν το παράδειγμα να τους μιμηθούμε.


Κ. Γεννάδης

didymoipyrgoi

 

 

 

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top