Κοντά στα Παιδιά
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Μάιος - Ιούνιος 2012

 

Ο Κυριάκος Καλόγνωμος και η γυναίκα του η Ελπίδα έχουν ένα μονάκριβο αγόρι, τον Αλέκο τους και τον προσέχουν σαν τα μάτια τους. Επειδή το παιδί «παίρνει» τα γράμματα, οι γονείς το βοηθούν αρκετά. Τελικά μπαίνει με πολύ καλή σειρά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κάποια μέρα ο Αλέκος τραυματίζεται σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και μεταφέρεται στο ΚΑΤ Κηφισιάς.

Έχει σπάσει το ένα χέρι και τα δύο πόδια του. Μώλωπες υπάρχουν στο κεφάλι του. Βαριά η κατάστασή του.

Οι γονείς του μένουν συνεχώς δίπλα στο γιο τους. Δεν αρκούνται στους γιατρούς του νοσοκομείου, αλλά φέρνουν και εξωτερικούς. Σιγά-σιγά όλα διορθώνονται. Μονάχα το αριστερό χέρι χειροτερεύει. Ένα βράδυ, κάποιος γιατρός λέει στον πατέρα.

- Δυστυχώς πρέπει να κόψουμε το αριστερό χέρι!

Κεραμίδα στο κεφάλι των γονιών.

- Γυναίκα τι κάνουμε;

- Τίποτε! Μία ελπίδα μονάχα έχουμε, τον Θεό! Αμέσως αρχίζουν μέσα από τα φυλλοκάρδια τους ολονύχτια θερμότατη προσευχή. Η μητέρα κλαίει ολοφάνερα! Ο πατέρας κρύβει λίγο τον πόνο του.

- Κυριάκο, ας γονατίσουμε εδώ στο κρεβάτι του παιδιού μας.

Όλη τη νύχτα προσεύχονται δίπλα στο άρρωστο μοναχοπαίδι τους. Άλλοτε γονατίζει ο ένας, άλλοτε ο άλλος. Πολιορκούν με καυτά δάκρυα το θρόνο του Θεού! Το πρωί περνούν οι γιατροί για να δούνε το χέρι του παιδιού πριν το χειρουργήσουν. Κοκκαλώνουν, γιατί παρατηρούν μια απροσδόκητη αλλαγή στο χέρι.

Η εγχείρηση ματαιώνεται και το παλικάρι γλιτώνει το χέρι του! Η αγάπη των γονιών είναι ασφαλέστατο θερμοκήπιο, μια ολόζεστη θερμοκοιτίδα. Ευτυχισμένες οικογένειες όσες θερμαίνουν με την αγάπη τους τα νεαρά βλαστάρια! Τα παιδιά χρειάζονται και τους δύο γονείς. Η θερμή προσευχή πάντα κάνει θαύματα!

(«Σ’ ευχαριστώ για τον πόνο», Θόδωρος Κ. Βγόντζας, σελ.32)

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top