Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Κύριος Θα Μεταμορφώσει Το Σπίτι Σου
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

 Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2023

 

Ειρήνη στην Οικογένεια

 

sunset 3

 

Οι στατιστικές για την διάλυση οικογενειών είναι τρομακτικές. Ένας από τους κύριους λόγους για αυτό είναι η απομάκρυνση μας από τον Χριστό και την Εκκλησία Του.

 

Υπάρχει διαφορά μεταξύ ενός σπιτιού και ενός σπιτικού. Σπίτι είναι το κτίριο, ενώ σπιτικό είναι τα άτομα που μένουν μέσα στο σπίτι, οι σχέσεις μεταξύ τους και οι σχέσεις τους με τον Θεό.

Πολλοί σήμερα έχουν ένα ωραίο σπίτι, αλλά όχι ένα σπιτικό.

 

Αν ο Θεός αφεθεί έξω, τότε οι πιθανότητες να επιβιώσει ένας γάμος είναι πολύ λίγες. Οι πειρασμοί και οι πιέσεις μέσα στο γάμο είναι τόσο μεγάλες, με αποτέλεσμα οι οικογένειες να διαλύονται τόσο γρήγορα. Εν αντιθέσει, τα ζευγάρια που έχουν εμπιστευθεί τον Θεό και τον έχουν Κύριο στη ζωή τους, κατορθώνουν να πετύχουν στο γάμο τους.

 

Στην προς Εφεσίους επιστολή (5ο κεφ. και στίχους 28-29) διαβάζουμε: «Χρωστούν οι άνδρες να αγαπούν τις γυναίκες τους, όπως τα σώματά τους. Όποιος αγαπά την γυναίκα του, αγαπά τον εαυτό του. Διότι κανείς δεν εμίσησε τη σάρκα του, αλλά την τρέφει και την περιθάλπει, όπως ο Κύριος την Εκκλησία».

 

Δεν υπάρχει τέλειο σπιτικό. Αλλά υπάρχει το σπιτικό που ο Χριστός είναι η κεφαλή. Όταν πιστεύεις στον Χριστό, τότε μπορείς να έχεις ένα σπιτικό γεμάτο χαρά, ειρήνη και ευτυχία.

 

Πηγαίνεις με την οικογένειά σου την Κυριακή στην Εκκλησία; Φροντίζεις να κοινωνάτε όλοι τακτικά; Αφιερώνεις χρόνο με την οικογένειά σου στη μελέτη της Αγίας Γραφής; Προσεύχεστε μαζί, έστω και για λίγο;

 

Πολλοί θα πουν, δεν έχουμε χρόνο. Το πρωί ο καθένας φεύγει μόνος του για την εργασία του ή για το σχολείο. Το βράδυ τα παιδιά λείπουν στα φροντιστήρια ή ξεκουράζονται μπροστά στην τηλεόραση ή στο κινητό τηλέφωνο. Δεν υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος.

 

Η αλήθεια είναι ότι όλοι μας, λίγο-πολύ, είμαστε πιασμένοι στο δίχτυ της βιασύνης και των υποχρεώσεων. Πρέπει όμως κάποτε να βάλουμε τις σωστές προτεραιότητες. Τα πρώτα πράγματα στην πρώτη θέση. Μιλάμε για την μελλοντική και την αιωνία προοπτική των μελών της οικογένειας μας. Δεν έχεις χρόνο γι’ αυτά;

 

Για όνομα του Θεού, αγαπητέ μου, βρες!!

 

Και τότε ο Χριστός θα μεταμορφώσει το σπιτικό σου. Στην Αποκάλυψη 3:20 ο Χριστός μας λέει: «Δες με, στέκομαι μπροστά στην πόρτα και χτυπάω. Αν κάποιος ακούσει την φωνή μου και μου ανοίξει την πόρτα, θα μπω στο σπίτι του και θα δειπνήσω μαζί του και αυτός μαζί Μου».

 

Αγαπητέ μου, άνοιξε την πόρτα του σπιτιού σου και της καρδιάς σου στον Κύριο και τότε η αγάπη, η χαρά, η ειρήνη θα πλημμυρίσουν το σπίτι σου και ο Κύριος θα μεταμορφώσει το σπίτι σου σε σπιτικό ευλογημένο.

 

Μάρκος Ψαρέλλης, Κατηχητής